Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
10 Οκτ 07 ← πίσω

Χαμογελαστές σούρες στο x-poros

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου έγινε το 3o x-poros (mp edition), όπου πάνω από 75 άτομα συνολικά ξεκίνησαν.

Υπήρξε μια καθυστέρηση στην αρχή λόγω τεχνικής βλάβης του σκάφους που μετέφερε τον ναυαγοσώστη και τον δύτη του Poros Diving Center.

Οι περισσότεροι είχαν επιλέξει την μεγάλη αλληλουχία τριών αθλημάτων που περιλάμβανε στην αρχή 1350 μέτρα κολύμβησης μέχρι τον ρώσικο ναύσταθμο. Πέντε λεπτά μετά δόθηκε το σημείο μέτρησης χρόνου για όσους θα έκαναν μόνο την ποδηλατική περιήγηση.

Πρώτη από τους κολυμβητές έφτασε η Sarah Peterson. Μετά άρχισαν οι πραγματικές δυσκολίες που όμως έδωσαν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να απολαύσουν εξαίσια τοπία της ακτογραμμής του νησιού με θέα τα Μέθανα και την Αίγινα. Μετά το πέρασμα του Φάρου άρχισε η αναρρίχηση μέσα στη δύσβατη πλαγία γεμάτη πουρνάρια. Τρία χιλιόμετρα ήπιας ανηφορικής ασφάλτινης διαδρομής ήταν η μικρή ανάπαυλα μέχρι τις αντιπυρικές ζώνες που καταπόνησαν πολλούς. Εκεί πολλοί συνειδητοποίησαν την ορθότητα των τακτικών διαδικτιακών προειδοποιήσεων αφού ότι ήταν ήδη δύσκολο να κατεβεί με τα πόδια θα έπρεπε να γίνει μετά και με το ποδήλατο.

Η ποδηλασία το κυρίαρχο άθλημα του θεσμού και σε διάρκεια αλλά περισσότερο σε δυσκολία. Τόσο επίπονο που πολλοί συνετά άλλαξαν κατηγορία για να μειώσουν τις αποστάσεις. Οι συνεχόμενες ανηφορο κατηφόρες, το σαθρό έδαφος και ο ήλιος εξάντλησαν τους ποδηλάτες. Πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται αν το νησί δεν είναι μόνο ανηφορικό. Τα τεχνικά μονοπάτια (χάος, Anton’s, υπέρτατο και άλλα) αν και κατηφορικά ήταν πηγή απόλαυσης αδρεναλίνης αλλά όχι ανάπαυλας αφού απαιτούσαν όλη τη συγκέντρωση, συντονισμό, και δυναμη του αναβάτη . Ο εξοπλισμός έπαιξε μεγάλο ρόλο και τα ποδήλατα διπλής ανάρτησης έδειξαν τις δυνατότητες τους. Πρώτος στο μεγάλο x-poros τερμάτισε ο Μιχάλης Λιόντος από τα Ιωάννινα , με λίγο αργότερα τον Πέτρο Τυρολόγο. Τρίτος έφτασε ο Laurent Petitguyot που είχε έρθει από την Γαλλία για τον αγώνα. Αν και οι χρόνοι θα δημοσιευθούν ο καθένας μόνο ξέρει αν έκανε όλη την διαδρομή. Και δίκαια αφού δεν ήταν αγώνας. Σκοπός ήταν πάνω από όλα η απόλαυση της άρτιας χάραξης μέσα στις δυνατότητες του καθενός.

Οι εθελοντές αναγνωρίζοντας την καταπόνηση των συμμετεχόντων τους εμψύχωναν και τους προσέφεραν μια πληθώρα ποτών από τους χορηγούς (GU, Δίρφη, 3 Ε, Isostar κ.α). Τα τεχνικά τμήματα έφτασαν στα όρια τους πολλούς αλλά οι 2 γιατροί και 2 νοσηλεύτριες εύκολα αντιμετώπισαν τα 2 κατάγματα και τις πάμπολλες σούρες! Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες είχαν ομαδική κάλυψη από την Εθνική Ασφαλιστική.
Ήρωας φετινού x-poros είναι ο Γιάννης Αβούρης που τερμάτισε μετά από 9 και κάτι ώρες μέσα στο σκοτάδι και αυτός με ένα τεράστιο χαμόγελο. Δίκαια όλοι οι συμμετέχοντες λάμβαναν το δώρο με προϊόντα gewol για να ανακουφίσουν τα καταπονημένα τους ποδια.

Το βράδυ (δηλαδή καπάκι για πολλούς) όσοι μείνανε βρέθηκαν στο «λιμανάκι της αγάπης» για να διηγηθούν τις περιπέτειες τους, να συγκρίνουν τις γρατσουνιές τους, να ανταλλάξουν γνώμες για το πως επιδιορθώνονται σκισμένα τριαθλητικα κορμάκια και να γεμίσουν θερμίδες από τον μπουφέ προσφορά του Δήμου και των χορηγών. Έγινε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων και η κλήρωση των δώρων από τις εταιρίες Κασσιμάτη, mygshop.com και άλλες.

To φετινό x-poros ήταν σίγουρα επιτυχημένo αλλά ιδιαίτερα δύσκολo δικαιώνοντας την ονομασία του.

Έδειξε ότι η ικανοποίηση για τον ερασιτέχνη αθλητή δεν έρχεται μόνο από την αγωνιστική χρονομέτρηση αλλά κυρίως από την χάραξη, την ομορφιά του τοπίου, την ευγένεια των εθελοντών και το πάθος της διοργάνωσης.

Ελπίζουμε να βρεθούν συνεργάτες και για τις επόμενες εκδόσεις αν υπάρξουν γιατί μάλλον θα έχουμε πιο πολλές συμμετοχές!

Αντίδραση από την ΕΟΤΡΙ για τη διεξαγωγή του αγώνα

Δυστυχώς ο αγώνας στιγματίστηκε από την εξώδικη γνωστοποίηση που η διοργάνωση έλαβε την παραμονή από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.
Ο λόγος ήταν η χρήση του όρου «τρίαθλο» και η μη ύπαρξη άδειας από πολλούς φορείς. Πράγματι, έχοντας μόνο προφορικές δεσμεύσεις από τα τοπικά σώματα ασφάλειας η διοργάνωση αναγκάστηκε να ζητήσει και να λάβει άδεια διεξαγωγής λαϊκού αγώνα ορεινής ποδηλασίας από την ΕΟΠ για τις αποστάσεις των 30 και 55 χιλιόμετρων.
Μετά από αυτό η απόκτηση άδειας δασαρχείου, αστυνομίας και λιμενικού ήταν απλά.

Πάντως, η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η οποία έχει και την ευθύνη για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα, παραλίγο να καταφέρει τη ματαίωση ενός αγώνα τριάθλου για τον οποίο είχαν έρθει αθλητές από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν, και μάλιστα για τον οποίο διοργανωτής ήταν ο Δήμος. Σαν triathlon.gr δεν θέλουμε να πάρουμε θέση, αφού δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι για να κρίνουμε το νόμιμο ή όχι του αγώνα, αλλά δημοσιεύουμε για δημοσιογραφικούς και ενημερωτικούς λόγους το έγγραφο που απεστάλη στον αγώνα. (κάντε κλικ εδώ για να δείτε το εξώδικο της Ομοσπονδίας).


Αν και δεν θέλουμε να πάρουμε θέση απέναντι στην Ομοσπονδία, αφού αυτή είναι ο επίσημος φορέας ανάπτυξης και καλώς η κακώς πρέπει να της έχουμε εμπιστοσύνη, το γεγονός μας θλίβει ιδιαίτερα, και δυστυχώς έχει δημιουργήσει πολύ αρνητικό κλίμα στον κύκλο των αθλητών απέναντι στην Ομοσπονδία, οι οποίοι από ότι μαθαίνουμε θα επιστρατεύσουν κάθε νόμιμο μέσο για τη διαμαρτυρία τους.

Σύντομα θα έχουμε φωτογραφίες και αποτελέσματα από τον αγώνα.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News