Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
26 Δεκ 17 ← πίσω

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού προσβάλει το άθλημα του Τριάθλου... και παίρνει την απάντηση που του αρμόζει!

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού προσβάλει το άθλημα του Τριάθλου ... και παίρνει την απάντηση που το αρμόζει!

Καμιά φορά αναρωτιόμαστε τι μυαλά διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού αθλητισμού. Στο περιθώριο της ετήσιας γιορτής του ΠΣΑΤ για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών ανακοίνωσε στις σελίδες της στα social media πως η πολιτική ηγεσία του τόπου (ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Γ.Γ.Α. Τζούλης Συναδινός με τους οποίος εικονιζόταν στη φωτογραφία) "αποφάσισε να δώσει τα πριν μέχρι και το 2015". Αυτό βέβαια είναι κάτι θετικό, αν και δεν ξέρουμε τι ακριβώς πριμ είναι αυτά, ποιος αφορούν και ...γιατί μόνο μέχρι το 2015 ενώ έχουμε φτάσει στο 2018.Με την ευκαιρία αυτή, ο αθλητής του τριάθλου Γρηγόρης Σκουλαρίκης υπενθύμισε στην "πολιτική ηγεσία του τόπου" πως εκκρεμεί το θέμα της ομηρίας του αθλήματος μας. Χαρακτηριστικά έγραψε:
Η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία που εκπροσωπείται από τους δυο κυρίους αριστερά και δεξιά της φωτογραφίας, εκτός από τα πριμ των ολυμπιονικών και πρωταθλητών ας κοιτάξει να αποκαταστήσει και τη αξιοπρέπεια των απλών αθλητών του τριάθλου τους οποίους εμπαίζει εδώ και δύο χρόνια. Στο τρίαθλο δεν ζητάμε πριμ, χρήματα, προνόμια και μπόνους. Το μόνο που ζητάμε είναι την αθλητική μας αξιοπρέπεια πίσω, με την επιστροφή της ειδική αθλητικής αναγνώρισης που άδικα έχει πάρει η Γ.Γ.Α. από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί κύριε Γ.Γ.Α και κ. Υπουργέ. Δεν ανεχόμαστε την φαρσοκωμωδία του "Μοντέρνου Πεντάθλου" και δεν μπορείτε άλλο να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των αθλητών!


Προς έκπληξη όλων, του απάντησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός με το εξής προσβλητικό σχόλιο για όλο το άθλημα του Τριάθλου:
"Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά. Φαρσοκωμωδία είναι η ασυδοσία και η μετατροπή του αθλήματος σε ιδιωτική επιχείρηση."


Να υπενθυμίσουμε εδώ πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΔΕΝ επιχορηγεί το άθλημα του τριάθλου εδώ και χρόνια αφήνοντας το στην τύχη του ή μάλλον επίσημα στην "ιδιωτική πρωτοβουλία" αφού το χαρακτήρισε σαν τέτοιο άθλημα από το 2010 κιόλας. Στη συνέχεια το 2016 είχε την ευφάνταστη ιδέα να υπαγάγει το τρίαθλο στην ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου , μια απόφαση που κατακρίθηκε όχι μόνο από τους ενεργούς αθλητές αλλά και από την Διεθνή Ομοσπονδία Τριάθλου η οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο. Στην ίδια ομοσπονδία του μοντέρνου πεντάθλου μάλιστα είχε άλλη μια έμπνευση και έβαλε και το άθλημα του Ράγκμπι Λιγκ  (ναι του γνωστού Ράγκμπι).

Και τι θέλει να πει ο κύριος Γ.Γ.Α. χρησιμοποιώντας τη λέξη "ασυδοσία" με τόση ευκολία στιγματίζοντας ένα ολόκληρο άθλημα; Μάλιστα όταν αφαίρεσε την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Ε.Ο.ΤΡΙ. στην ανακοίνωση του το δικαιολόγησε "Στα πλαίσια της εφαρμογής της αθλητικής νομοθεσίας, της διαφάνειας και της προσπάθειας για εξυγίανση της λειτουργίας των αθλητικών ομοσπονδιών" χωρίς βέβαια ποτέ να παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι από τα παραπάνω καταγγελτικά. Με τέτοια μυαλά και τέτοιες ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία δεν είναι τυχαίο λοιπόν που εδώ και δύο χρόνια που έχει προκύψει αυτή η ιστορία, συκοφαντείται συστηματικά σε διάφορα μέσα το άθλημα του τριάθλου, οι αθλητές και η διοίκηση του. Κάθε άθλημα μπορεί να έχει τα προβλήματα του, αγωνιστικά και διοικητικά, όμως σε κάθε περίπτωση το Τρίαθλο όπως και κάθε άθλημα διατηρεί το δικαίωμα να είναι αυτοδιοίκητο χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Πόσο μάλλον προσβολές και αστήρικτες καταγγελίες από την "πολιτική ηγεσία" οι οποίες δημιουργούν σύγχυση και διχασμό σε αθλητές και φιλάθλους στη λογική του ..."διαίρει και βασίλευε"!

Αυτός ο κύριος λοιπόν, είναι Γ.Γ.Α. και έχει το θράσος να κουνάει το δάκτυλο στους αθλητές που ο ίδιος και οι προκάτοχοι του έχουν αφήσει στην τύχη τους τόσα χρόνια.


Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης βέβαια, όταν χρειάζεται δεν μασάει τα λόγια του, και του έδωσε την απάντηση που του αρμόζει:

Julios θα έπρεπε σαν δημόσιος λειτουργός που αμείβεσαι από το κράτος για να υπηρετείς τους Έλληνες αθλητές να προσέχεις πολύ περισσότερο αυτά που λες γιατί προσβάλλεις ένα ολόκληρο άθλημα και τους αθλητές του που συνεχίζουν να εκπροσωπούν τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις ακόμα κι αν εσύ δεν τους "αναγνωρίζεις". Να σου θυμίσω πως η ίδια η Γ.Γ.Α. που εσύ εκπροσωπείς έχει χαρακτηρίσει εδώ και χρόνια το τρίαθλο σαν άθλημα "ιδιωτικής πρωτοβουλίας". Το ότι με αυτές τις συνθήκες μια Ομοσπονδία μπορεί και λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς κρατική επιχορήγηση και το οικονομικό πατρονάρισμα του Κράτους δεν σημαίνει πως έχει μετατρέψει το άθλημα σε ιδιωτική επιχείρηση. Σημαίνει πως έχει μια πολύ σωστή οργάνωση και νοικοκυρεμένα οικονομικά που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και μπορεί και αναπτύσσει το άθλημα με ιδίους πόρους, έχοντας βρει χορηγούς, ανθρώπους και εταιρίες που στηρίζουν τους νέους αθλητές και το όραμα μας για ανάπτυξη του αθλήματος ξεφεύγοντας από την ελληνική πραγματικότητα της κρίσης.

Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν γενικότερα εδώ και χρόνια με ιδιωτική πρωτοβουλία κάποια αθλήματα καλύπτοντας όλα τα κενά και τις αδυναμίες μια πολιτείας που ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει τον αθλητισμό στη βάση του. Είστε ωραίοι νομίζετε όταν εμφανίζεστε στις βραβεύσεις των κορυφαίων, αλλά δεν αναρωτηθήκατε ποτέ πως αυτοί έφτασαν εκεί και πόσοι άλλοι δεν τα κατάφεραν επειδή κανείς ποτέ δεν τους στήριξε όταν τους είχαν ανάγκη. Είστε ωραίοι να κομπάζετε για τη μαζικότητα του Αυθεντικού Μαραθωνίου και πόσο καλό κάνει στη χώρα μας, αλλά δεν αναρωτηθήκατε ποιοι δουλεύουν κάθε μέρα και ποιοι είναι οι χορηγοί αυτής της επιτυχίας. Προσπαθείτε τόσο πολύ να ενοχοποιήσετε την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα στον ελληνικό αθλητισμό, αγνοώντας πως στην ουσία αυτή είναι που πλέον τον κρατάει ζωντανό και εσείς μπορείτε να παρουσιάζετε έργο. Από τον κάθε αθλητή που πλέον ασχολείται σε επαγγελματική βάση , διακρίνεται και έχει τους χορηγούς του, από τις αυτοχρηματοδοτούμενες διοργανώσεις μέχρι και την ίδια την βράβευση των κορυφαίων στην οποία δώσατε το παρόν και είχε για χορηγό μεγάλη στοιχηματική εταιρία. Και αφού συμμετέχετε σε όλα αυτά έχετε το θράσος να μας κουνάτε και το δάκτυλο επειδή το Τρίαθλο μπορεί και λειτουργεί στη βάση της ιδιωτική πρωτοβουλίας με ιδίους πόρους; Γιατί είστε εναντίον αυτού του μοντέλου;

Ντροπή και μόνο ντροπή θα έπρεπε να αισθάνεστε για την πραγματικότητα που αποδεικνύει καθημερινά εδώ και δύο χρόνια πόσο λάθος ήταν η απόφαση σας για το Τρίαθλο και σας εκθέτει διεθνώς...
Μπράβο και μόνο μπράβο σε όλους τους χορηγούς και τους ανθρώπους που στηρίζουν με ιδιωτική πρωτοβουλία τον ελληνικό αθλητισμό για να έχουν περισσότεροι αθλητές αγωνιστικές ευκαιρίες εντός κι εκτός Ελλάδος.
Καλή Χρονιά σου εύχομαι και να τα λέμε πιο συχνά...

ΥΓ: Και βεβαίως ξέρεις πως η "αγαπημένη" σου Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου όχι μόνο συνεργάζεται με ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους δίνει "αιγίδα" για να κάνουν τα event τους, αλλά τους παίρνει και χρήματα κιόλας. Μαγκιά τους, δε λέω ... όμως αυτό γιατί δε σε χαλάει και τα έχεις βάλει με την Ε.Ο.ΤΡΙ.; Και επιτέλους δώσε και μια σοβαρή εξήγηση στον κόσμο τι δουλειά έχει το άθλημα του Ράγκμπι Λιγκ στην ίδια ομοσπονδία. Χωνευτήρι αθλημάτων την έχετε κάνει. Δεν πιστεύω όλα αυτά να έχουν σχέση και με τον πρόεδρο της που είναι στέλεχος στο ίδιο κόμμα με σένα, έτσι? Σύμπτωση θα είναι...


Παρέμβαση με το δικό της σχόλιο έκανε και η πρωταθλήτρια του Τριάθλου Ντενίζ Δημάκη η οποία έγραψε:
Νομίζω πως λειτουργείτε μεροληπτικά Julios και σας ξεφεύγει ότι με βάσει τον Αθλητικό νόμο που υπηρετούμε Αναγνωρισμένη Ομοσπονδία είναι η Ομοσπονδία που έχει αναγνώριση από την οικεία Παγκόσμια ( την ITU στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Εγώ ως πρωταθλήτρια αισθάνομαι θιγμένη από αυτές τις συμπεριφορές...


Αλήθεια, ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης τι λέει για όλα αυτά και τη συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού; Θα συνεχίσει να τον καλύπτει σε αυτή την πολιτική εναντίον ενός ολόκληρου αθλήματος και των αθλητών του ή επί τέλους θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα δώσει οριστική λύση στο θέμα;

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News