Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Προϊοντα & Υπηρεσίες
30 Μάρ 17 ← πίσω

Δοκιμάσαμε πρώτοι το νέο τριαθλητικό ρολόι της Garmin, το Forerunner 935

Δοκιμάσαμε πρώτοι το νέο τριαθλητικό ρολόι της Garmin, το Forerunner 935

Κείμενο: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Φωτογραφίες Γιώργος Σπύρος - Energy PhotosΣε αποκλειστικότητα για το trinews.gr, ο πρωταθλητής των multisports Γρηγόρης Σκουλαρίκης δοκίμασε πρώτος στην Ελλάδα το νέο τριαθλητικό ρολόι της Garmin, το Forerunner 935.


Τις τελευταίες 10 μέρες, υπό άκρα μυστικότητα, έτρεχε και ποδηλατούσε φορώντας το νέο διαμάντι της Garmin (δυστυχώς το συμφωνητικό εμπιστευτικότητας είχε όρο για προπονήσεις μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και έτσι δεν ήταν δυνατόν να δοκιμαστεί και σε πισίνα). Ας δούμε λοιπόν τις πρώτες εντυπώσεις του:


Η πρώτη γνωριμία

http://www.trinews.gr/lib_photos/proionta/2017_03_29_FR935_Grigoris/CK1W3462.jpg


Σαν φανατικός του προκάτοχου FR 920XT που με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο, πρέπει να ομολογήσω πως η πρώτη μου συνάντηση με το νέο FR935 δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις. Το νέο μοντέλο θα έπρεπε να κάνει το κάτι παραπάνω από την αρχή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου.

http://www.trinews.gr/lib_photos/proionta/2017_03_29_FR935_Grigoris/CK1W3454.jpg

Εξωτερικά σίγουρα έδειχνε ιδιαίτερα κομψό και όμορφο με ιδιαίτερο πλαστικό περίβλημα. Όμως, με το που το φόρεσα κατάλαβα πως όντως είχα ένα εξελιγμένο μοντέλο στο χέρι μου. Άψογη εφαρμογή με το ειδικό ελαστικό λουράκι και σε ...ελάχιστο βάρος, μόλις 49γρ. Αυτό το ρολόι έχει τις ιδανικές προδιαγραφές για άνεση στην προπόνηση.

Λειτουργικότητα
Δεν πήρα μαζί συνοδευτικό εγχειρίδιο χρήσης και φυσικά δεν υπήρχε τίποτα δημοσιευμένο στο διαδίκτυο για να ανατρέξω. Όμως στην πράξη δεν είχα κανένα πρόβλημα να βρω γρήγορα και εύκολα όλες τις λειτουργίες που χρειαζόμουν για κάνω τις προπονήσεις μου. Έχοντας την εμπειρία από οποιοδήποτε άλλο Garmin, ο μέσος χρήστης θα εξοικειωθεί πολύ εύκολα με το μενού του νέου FR935.
Το ρολόι είναι κομψό, αλλά η ωφέλιμη επιφάνεια της οθόνης είναι μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενο μοντέλο. Τα πέντε κουμπιά του εύχρηστα και εύκολα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Εννοείται πως υπάρχει δυνατότητα για προσαρμογή των δεδομένων που θέλουμε να βλέπουμε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, όπως θέλουμε.
Από τις πιο αξιοσημείωτες διαφορές στο λειτουργικό του σύστημα είναι πως μπορεί και δίνει δεδομένα για τον όγκο της προπόνησης σε εβδομαδιαία βάση και μπορεί και ξεχωρίζει πλέον το αερόβιο ή αναερόβιο όφελος κάθε άσκησης.

http://www.trinews.gr/lib_photos/proionta/2017_03_29_FR935_Grigoris/CK1W3490.jpg

Παλμοί από τον καρπό
Έχετε ακόμα τις επιφυλάξεις σας για την ακρίβεια των μετρήσεων παλμών από τον καρπό; Τις είχα κι εγώ. Γι΄αυτό έκανα κάποιες προπονήσεις φορώντας παράλληλα τόσο το FR935 όσο και το FR920 με ζώνη παλμογράφου. Η διαφορά που έβλεπα ήταν 1-2 παλμούς, χωρίς να ξεφεύγει ποτέ σε μεγαλύτερη απόκλιση. Κι αυτή η διαφορά είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο μετά την τελευταία ενημέρωση λογισμικού που έγινε χτες. Πολύ σημαντικό και η βελτίωση της θέσης του αισθητήρα σχέση με προηγούμενα αντίστοιχα μοντέλα. Πλέον είναι σχεδόν επίπεδο στο πίσω μέρος του ρολογιού και θα είναι σχεδόν απίθανο να ενοχλεί κάποιον ανατομικά στον καρπό.

http://www.trinews.gr/lib_photos/proionta/2017_03_29_FR935_Grigoris/CK1W3497.jpg

Αυτονομία
Η αυτονομία της μπαταρίας του Forerunner 935 φτάνει τις 24 ώρες σε λειτουργία GPS, τις 60 ώρες σε λειτουργία εξοικονόμησης UltraTracä χωρίς Elevate και μέχρι 2 εβδομάδες σε λειτουργία ρολογιού. Υπόψην πως το ρολόι είναι σχεδιασμένο για να καταγράφει παλμούς όλο το 24ωρο. Όταν δεν κάνεις προπόνηση δεν παίρνει παλμούς κάθε δευτερόλεπτο και η κατανάλωση είναι μικρή (και υπολογισμένη στην αυτονομία που δίνει η Garmin)

http://www.trinews.gr/lib_photos/proionta/2017_03_29_FR935_Grigoris/CK1W3635.jpg

Αξιοσημείωτα αξεσουάρ
Έχετε δει το νέο "QuickFit" λουράκι που έβγαλε η Garmin; Μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάζουμε με μια κίνηση λουράκι στο ρολόι μας και αυτό θα μπορεί να γίνει και με το FR935. Έτσι βάζουμε ποικιλία και περισσότερο χρώμα στην εμφάνιση και στην προπόνηση μας, όποτε επιθυμούμε. (Τα λουράκια QuickFit δεν παρέχονται στην αρχική συσκευασία και μπορεί όποιος θέλει να τα προμηθευτεί επιπλέον)
Υπόψην, πως πλέον έχει αλλάξει και ο τύπος φορτιστή, οποίος θα είναι ο ίδιος για όλα τα μοντέλα Garmin.

http://www.trinews.gr/lib_photos/proionta/2017_03_29_FR935_Grigoris/CK1W3547.jpg


Λοιπόν, αυτά τα λίγα προς το παρόν. Το Garmin FR935 έχει πάρα πάρα πολλές δυνατότητες ... για περισσότερα ακολουθείστε με σε Facebook και Instagram


* Την επίσημη παρουσίαση του ρολογιού με περισσότερες τεχνικές προδιαγραφές όπως τις δίνει η Garmin μπορείτε να την δείτε εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=1673Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Ακολουθείστε με
web: www.duathlon.gr
facebook:  SpeedyS
twitter: SpeedyPowerman
Instagram: speedypowerman


http://www.trinews.gr/lib_photos/proionta/2017_03_29_FR935_Grigoris/IMG_5398.jpg

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News