Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
09 Ιαν 16 ← πίσω

Η ελληνική πολιτεία έστειλε το Τρίαθλο ...διακοπές στη Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου!

Η Ελληνική Πολιτεία είτε είναι εκτός τόπου και χρόνου είτε πρέπει να έχει πολύ χιούμορ και μας κάνει πλάκα. Στο κλίμα των αριστερών ημερών, μεταρρυθμίσεων, εξυγιάνσεων, αποφάσισε πως το άθλημα του Τριάθλου δεν πρέπει να έχει τη δική του αναγνωρισμένη από την ελληνική πολιτεία αυτόνομη Ομοσπονδία, αλλά να ενταχθεί στις ευθύνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε χτες η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.


Το καλύτερο σενάριο λέει πως εμείς οι τριαθλητές πρέπει να προετοιμαστούμε να μάθουμε ιππασία, σκοποβολή και ξιφασκία. Πληροφορίες που αναφέρουν πως πλέον στο Τρίαθλο αντί για ποδήλατο το αντίστοιχο σκέλος θα γίνεται με άλογο χαρακτηρίζονται ως ανακριβείς. Αναμένουμε τις σχετικές προκηρύξεις αγώνων κι εμείς με μεγάλη αγωνία.

Το χειρότερο σενάριο βέβαια λέει πως όλο αυτό είναι απλά μια κίνηση "εξόντωσης" του αθλήματος του Τριάθλου. Άλλωστε δεν έχει λογική η υπαγωγή του πιο γρήγορα αναπτυσσόμενου αθλήματος παγκοσμίως σε μια ομοσπονδία σχεδόν ανύπαρκτη, χωρίς αγωνιστικό πρόγραμμα και γενικά σε ένα άθλημα που παγκοσμίως φυτοζωεί.

Βεβαίως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται με μια ανακοίνωση. Καταρχάς πρέπει να διευκρινιστεί πως με ανακοίνωση της η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου ξεκαθαρίζει πως συνεχίζει να υφίσταται κανονικά και θα τηρήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα που έχει αναγγείλει. Άλλωστε δεν υπήρχε καμιά οικονομική επιχορήγηση από την πολιτεία και το άθλημα κινιόταν ήδη σε καθεστώς ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, με την υπάρχουσα δομή και  τεχνογνωσία της, θα κάνει τους αγώνες της κανονικά με σεβασμό στους αθλητές και την προπόνηση τους.

Από εκεί και πέρα, ποιος φωστήρας του ελληνικού αθλητισμού οραματίστηκε όλο αυτό και ποιοι το υποστήριξαν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα και προκαταλήψεις είναι άλλο θέμα. Πάντως είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και θα έχουν ενδιαφέρον οι εξελίξεις από όλες τις πλευρές.

Εμείς από όλο αυτό, ελπίζουμε τουλάχιστον να βγει και κάτι θετικό, όπως επιτέλους να σταματήσει όλη αυτή η γκρίνια γύρω από το άθλημα. Αφού ο καθένας θέλει να κάνει Τρίαθλο όπως του αρέσει τώρα θα έχει ακόμα περισσότερες επιλογές. Κάποιοι θα κάνουν με την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, κάποιοι θα κάνουν με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, κάποιοι θα κάνουν Ironman, Powerman, Challenge, XTERRA, ITU ... whatever. Αυτος είναι ο θαυμαστός κόσμος των multisport που λατρευουμε. Πολλά αθλήματα, αγωνίσματα και επιλογές για όλους!

Στην ελληνική πραγματικότητα όμως πλέον, την ευθύνη για την "καλλιέργεια" του αθλήματος την πήρε επίσημα η Ομοσπονδία του Μοντέρνου Πεντάθλου, οπότε φίλοι του τριάθλου, τα παράπονα σας εκεί για ότι θέλετε. Αφού υπάρχουν τριαθλητές που προτιμούν να κάνουν τρίαθλο σαν μοντέρνο πένταθλο, ας φτιάξουν και καινούριο άθλημα! Προτείνουμε το "μοντέρνο τρίαθλο" Κολύμβηση – Ιππασία – Τρέξιμο.Διαβάστε επίσης:

Την ανακοίνωση της Γ.Γ.Α.

Την ανακοίνωση τς Ε.Ο.ΤΡΙ.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News