Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Άρθρα
23 Μάρ 21
Βία στα γήπεδα: Όταν οι χούλιγκανς γίνονται… ΤΑΙΝΙΕΣ!
Είναι ένα φαινόμενο που μάστισε τα γήπεδα από τη δεκαετία του ‘70 και εντάθηκε ιδιαίτερα σε αυτήν του ‘80. Το περιστατικό στο Χέιζελ μάλιστα, έγινε αφορμή για να δει σοβαρά το θέμα η Μάργκαρετ Θάτσερ και να ξεκινήσει τον πόλεμο ενάντια στους χούλιγκαν.
18 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις. Αφού ξεκινήσεις ένα καλό προπονητικό πλάνο, το να ασχοληθείς με τη διατροφή σου είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για να βελτιώσεις την ενέργειά σου, τη σύσταση του σώματός σου και την αποκατάστασή σου για να κερδίσεις ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
14 Ιουλ 20
Η σωστή διατροφή είναι εξίσου σημαντική με την προπόνηση
Οι αρχάριοι στο τρίαθλο εστιάζουν συνήθως στην προπόνηση, καθώς βλέπουν τις επιδόσεις τους να βελτιώνονται κάθε μήνα και αισθάνονται όλο και περισσότερο εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους.
31 Μάρ 20
Tips για γυμναστική μέσα στον σπίτι από τον Roberto Cejuela
Υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές που πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του όταν προπονείται μέσα στο σπίτι. Όταν μια άσκηση γίνεται μέσα στο σπίτι χωρίς κάποιο μέσο για να δροσίζεται ο χώρος (όπως ένας ανεμιστήρας) ή δεν αερίζεται ο χώρος που γίνεται η άσκηση, η ικανότητα του σώματος να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του μειώνεται. Συστήνεται να μειωθούν οι συνολικές ώρες προπόνησης λόγω της ανικανότητας του σώματος να ρίξει τη θερμοκρασία του όταν προπονείσαι μέσα στο σπίτι. Η συνολική ένταση της προπόνησης πρέπει να μειωθεί κατά 25% (από όλες τις εντάσεις), από αυτήν που έκανες έξω.
26 Μάρ 20
Πώς να αποφύγουμε τους μυϊκούς τραυματισμούς
Είναι αλήθεια ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί ποδηλάτες είναι οι μυϊκοί τραυματισμοί. Είναι κανόνας ότι σε κάθε άθλημα οι μύες για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες που καλούνται, πολλές φορές  παράγουν  έργο περισσότερο από  όσο μπορούν να ικανοποιήσουν.  Αποτέλεσμα αυτού είναι να επέρχεται ο μυϊκός τραυματισμός οποίος άλλες φορές είναι σοβαρός και άλλες αντιμετωπίζεται εύκολα.
20 Μάρ 20
Κοροναϊος: Ναι στο τρέξιμο και το ποδήλατο ατομικά αλλά με πολύ προσοχή!
«Μείνετε στο σπίτι» είναι η παράκληση που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες από τους ειδικούς που μας καθοδηγούν στον σημαντικότερο αγώνα του 2020, αυτόν ενάντια στον κοροναϊό. Πολλές είναι οι συνήθειες που πρέπει να αλλάξουν λόγω αυτών των συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των (πολυάριθμων) ανθρώπων που αθλούνται. Ένας «στρατός» που απαρτίζεται από περίπου 21 εκατομμύρια ανθρώπους (πηγή Istat) και θα πρέπει να εκπαιδευτούν στα νέα δεδομένα.
19 Μάρ 20
5 τρόποι για να μην χάσεις το κίνητρό σου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19
Με τους αγώνες να ακυρώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο και τη μία χώρα μετά την άλλη να μπαίνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του COVID-19, μπορεί να σου είναι αρκετά δύσκολο να μείνεις motivated με την προπόνησή σου. Σε περιόδους σαν αυτές – ειδικά όταν κανένας δεν ξέρει πότε θα ξαναξεκινήσουν να γίνονται αγώνες- δεν είναι σπάνιο να χαθεί το κίνητρό σου
13 Μάρ 20
Πώς να αποφύγεις τις κράμπες
Οι μυϊκές κράμπες είναι ο εφιάλτης του κάθε δρομέα. Τη μία στιγμή πετάς και την επόμενη πονάς και βλέπεις τους στόχους σου για τον αγώνα να απομακρύνονται. Για χρόνια κατηγορούσαμε την αφυδάτωση ή την απώλεια ηλεκτρολυτών. Αλλά έπειτα από προσεκτική εξέταση καμία από τις δύο αιτίες δεν είναι επαρκείς.
06 Φεβ 20
12 Do’s και don'ts για το δίαθλο
Αποφάσισες να ξεκινήσεις δίαθλο; Ο διεθνής φήμης διαθλητής Matt Barnes, νικητής στο AG του στο 2017 Bala Tri, και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα AG στο δίαθλο Claire Steels μοιράζονται τα κορυφαία tips τους για το πώς θα κάνεις ποδήλατο και τρέξιμο γρηγορότερα και για το πώς θα αποφύγεις τα συχνότερα λάθη.
27 Δεκ 19
Πότε έχει αρκετό κρύο για να μη βγεις για προπόνηση;
Καθώς η θερμοκρασία πέφτει σε όλη τη χώρα, οι περισσότεροι μένουν μέσα, πιστεύοντας πως κάνει πολύ κρύο για να βγεις έξω για τρέξιμο. Όμως, για την ακρίβεια μελέτες δείχνουν πως όσο η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από -18 βαθμούς, δεν έχει πολύ κρύο για να κάνεις προπόνηση – όσο βέβαια παίρνεις τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
26 Νοέ 19
6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Gustav Iden, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ironman 70.3 για το 2019
Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από την Κυριακή που ο νεαρός Νορβηγός, Gustav Iden, ήταν αυτός που πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού στη Νίκαια της Γαλλίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman 70.3 για το 2019. Αρκετοί fans της μεγάλης απόστασης του τριάθλου, αναγκάστηκαν να γκουκλάρουν το όνομά του για να ανακαλύψουν ποιος ήταν αυτός ο ταχύτατος και πολύ δυνατός Νορβηγός που κατάφερε να αφήσει πίσω του τεράστια ονόματα του αθλήματος, όπως τον Βρετανό Alistair Brownlee, τον συμπατριώτη του Kristian Blummenfelt, αλλά και άλλους.
25 Σεπ 19
Σύνδρομο Υπακρωμιακής Πρόσκρουσης του Ώμου
Αναστάσιος Μ. Μαργαρίτης
Το σύνδρομο υπακρωμιακής πρόσκρουσης είναι η συνηθέστερη διαταραχή του ώμου, που αντιπροσωπεύει το 44% -65% όλων των ενοχλήσεων του πόνου στον ώμο. Το σύνδρομο περιλαμβάνει ένα φάσμα παθολογιών του  υπακρωμιακού χώρου, συμπεριλαμβανομένων του μερικού πάχους ρήξεων του στροφικού πετάλου,της τεντίνωσης του στροφικού πετάλου ,της ασβεστοποιούς τενοντίτιδας και της υπακρωμιακής θυλακίτιδας. Οι κύριες συνέπειες του συνδρόμου είναι η απώλεια της λειτουργικότητας και η ανικανότητα.
17 Σεπ 19
DNF: Μερικές φορές να μην τερματίζεις έναν αγώνα ίσως είναι η καλύτερη επιλογή σου
Υπάρχουν πολλά mantras, ιστορίες, μύθοι ή ακόμα και θρύλοι για περιπτώσεις που ο αθλητής δεν τα παράτησε ή δεν ενέδωσε σε μια εγκατάλειψη (DNF). Αυτή είναι η πρώτη ύλη από την οποία φτιάχνονται οι ήρωες. Φτάνεις σε μια δύσκολη κατάσταση και προσπαθείς πιο σκληρά, υποφέρεις, παλεύεις, επιμένεις και στο τέλος νικάς!
19 Ιουν 19
3 tips για να αντιμετωπίσεις καλύτερα τον πόνο
Σαν αθλητής αντοχής , θα αντιμετωπίσεις τον πόνο σίγουρα. Θα καλείσαι επίσης να μπορείς να τον ανεχτείς και να διαχειριστείς αυτόν τον πόνο. Το βίωμα του πόνου είναι ένας πολύπλοκος συνδυασμός φυσιολογικών και ψυχολογικών παραγόντων. Είναι συγχρόνως αισθητική και ψυχολογική εμπειρία και κάποιοι την αντιμετωπίζουν καλύτερα από ότι άλλοι.
06 Ιουν 19
Σκέφτεσαι να κάνεις ένα tattoo με τριαθλητικό θέμα; Διάλεξε σοφά!
Είτε για να θυμάται κάποιος έναν τερματισμό στην Kona ή απλά για να δηλώσει απλά  την αγάπη του για το άθλημα, τα tattoos με θέμα τα multisports έχουν περάσει από το μυαλό των περισσότερων τριαθλητών. Σκέφτεσαι να χτυπήσεις κι εσύ ένα τέτοιο tattoo; Ο tattoo artist Jeremy Garett σου δίνει αυτές τις χρήσιμες συμβουλές
βλέπετε 1 έως 15 από 43
Σελίδα:  1 |  2 |  3 | 
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News