Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Άρθρα
24 Απρ 20
Προπονητικοί στόχοι και διατροφή για το ποδήλατο, Μέρος 2
Αγγελική Σκούμπα - Χαρά Σκουλαρίκη
Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει εξαιρετικές προσαρμοστικές ικανότητες. Η συνεχής αναπροσαρμογή των λειτουργιών του, για την αντιμετώπιση ενός νέου προπονητικού ερεθίσματος αποτελεί μια κανονικότητα και τη γενική αλήθεια κατά το σχεδιασμό προπονητικών προγραμμάτων. Για να κατανοήσουμε τον μηχανισμό που εμπλέκεται, αρκεί να σκεφτούμε ότι σε κάθε φορτίο, δημιουργούνται φθορές τις οποίες καλείται ο οργανισμός να αποκαταστήσει, χτίζοντας δυνατότερο μυϊκό σύστημα και ανθεκτικότερο καρδιαναπνευστικό.
22 Απρ 20
Προπονητικοί στόχοι και διατροφή για το ποδήλατο
Αγγελική Σκούμπα - Χαρά Σκουλαρίκη
Έννοιες όπως προπονητικοί στόχοι, προπονητικά μέσα, προπονητικά χιλιόμετρα, θερμίδες, τρόποι αποκατάστασης έχουν απασχολήσει προπονητές και αθλητές σε καθημερινή βάση, χωρίς απόλυτα να έχουν γίνει κατανοητές σε μεγάλη μερίδα ασκούμενων.
19 Φεβ 20
Γιατί ποδηλατούμε στη φορά της κίνησης και όχι αντίθετα αυτής
Πολλοί ποδηλάτες και ιδιαίτερα αυτοί που είναι καινούργιοι στην ποδηλασία, νιώθουν σε ένα βαθμό άγχος να κάνουν ποδήλατο στον δρόμο.  Στο κάτω κάτω, σε ένα ατύχημα μεταξύ ενός αυτοκινήτου και ενός ποδηλάτου, ο ποδηλάτης είναι αυτός που είναι πιο πιθανό να τραυματιστεί. Έτσι, είναι λογικό οι ποδηλάτες να θέλουν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ελαχιστοποιήσουν αυτόν τον κίνδυνο.
04 Δεκ 19
Συμβουλές από τον Fabian Cancellara για το πώς να γίνεις καλύτερος στο ποδήλατο
Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Fabian Cancellara αποκαλύπτει τα πιο συχνά προπονητικά λάθη και πώς να τα αποφύγεις.
25 Νοέ 19
Mountain Bike για αρχαρίους: Να από πού θα αρχίσεις
Ναι, οι βασικές αρχές για τα ποδήλατα δρόμου και βουνού είναι ίδιες: 2 ρόδες που κινούνται χάρη στα 2 πετάλια και ένα τιμόνι για να κατευθύνεις το ποδήλατο εκεί που θέλεις. Αλλά εδώ είναι που τελειώνουν οι ομοιότητες. Ακόμα και οι καλύτεροι ποδηλάτες δρόμου μπορεί να τα βρει δύσκολα με τα φαρδιά ελαστικά και το τεχνικό τερέν του mountain bike. Αλλά μην το αφήσεις αυτό να σε απογοητεύσει- με ένα μικρό ποσοστό προσαρμογών (και με μεγάλη όρεξη για περιπέτεια), μπορείς να «σκίσεις» τα μονοπάτια και να γίνεις ο καλύτερος. Χρησιμοποίησε αυτά τα tips για πρωτάρηδες στο MTB από την Ali Halpin, Level 1 προπονήτρια για τεχνική στο MTB, για να καταφέρεις να κάνεις όσο πιο εύκολα γίνεται τη μετάβαση από  τον δρόμο στα μονοπάτια.
11 Νοέ 19
Πώς να κατηφορίζεις σαν pro στο ποδήλατο
Υπάρχει ένα παλιό ρητό στην ποδηλασία που λέει: «Δύσκολα κερδίζεις έναν αγώνα στην κατηφόρα, αλλά εύκολα τον χάνεις». Αν ενδιαφέρεσαι να κερδίσει μερικά επιπλέον δευτερόλεπτα στο επόμενο ποδηλατικό σκέλος θα πρέπει σίγουρα να εστιάσεις στα κατηφορικά κομμάτια. Ο Bryant Howard προπονητής τριάθλου στις ΗΠΑ, λέει «το πιο σημαντικό είναι να διαλέξεις τη σωστή στάση πάνω στο ποδήλατο που ταιριάζει στις ικανότητές σου και στην άνεση που έχεις πάνω στο ποδήλατο, καθώς οι διαφορετικές θέσεις πάνω στο ποδήλατο μπορεί να αυξήσουν την ταχύτητα/αποτελεσματικότητα, αλλά συνοδεύονται με μεγαλύτερα ποσοστά ρίσκου.»
04 Ιουλ 19
Πώς να ποδηλατείς στον κόντρα άνεμο;
Βασικά το κλειδί, όταν αντιμετωπίζεις έναν μετωπικό κόντρα άνεμο, είναι να μείνεις χαμηλά, αεροδυναμικός και ακίνητος (από τη μέση και πάνω)! Πέσε σε μια αεροδυναμική θέση, είτε στα drops είτε στις αερόμπαρες αν έχεις, και ελαχιστοποίησε έτσι την μετωπική επιφάνεια σε σχέση με τον άνεμο.
30 Μαϊ 19
Γίνε αεροδυναμικός χωρίς τεστ αεροσήραγγας με αυτά τα απλά κόλπα
Μια αεροσήραγγα είναι αρκετά ακριβή και σπάνια – και συνήθως είναι κάτι που θα δεις μόνο τους pro να απολαμβάνουν. Ωστόσο, τα οφέλη που μπορείς να πάρεις από την αεροσήραγγα μπορούν να σου γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο και ενέργεια, με τους επιστήμονες και τους μηχανικούς να εξετάζουν κάθε σπιθαμή του ποδηλάτου και του σώματός σου για να έχεις την καλύτερη αεροδυναμικά θέση.
07 Φεβ 19
Πώς να αποκτήσεις ξανά την αυτοπεποίθησή σου μετά από μια πτώση με το ποδήλατο
Έχασες την αυτοπεποίθησή σου στο ποδήλατο μετά από μια άσχημη πτώση ή ένα ατύχημα με το ποδήλατο; Μια από τις καλύτερες αθλήτριες downhill, η Βρετανίδα Katy Curd, μας δίνει μερικά χρήσιμα tips για το πώς μπορείς να επιστρέψεις στη σέλα και να αγωνίζεσαι με αυτοπεποίθηση ξανά
21 Δεκ 18
Πρέπει να μένω στις αερόμπαρες όλη την ώρα όταν κάνω προπονητήριο;
Σίγουρα δεν πρέπει να είσαι όλη την ώρα στις αερόμπαρες. Η αεροδυναμική στάση επιβαρύνει το σώμα σου και συγκεκριμένα την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, τον αυχένα και τους ώμους σου. Ξοδεύοντας πολλή ώρα στην αεροδυναμική θέση μπορεί να σε προδιαθέσει σε πόνο σε αυχένα και πλάτη, που είναι 2 από τους 3 πιο συχνούς τραυματισμούς στην ποδηλασία.
23 Νοέ 18
Πώς να τα… «βρεις» με το προπονητήριό σου;
Marty Munson, Μετάφραση/ Επιμέλεια: Μαυρογιάννης Άγγελος
Σταμάτα να σκέφτεσαι το προπονητήριό σου σαν χάσιμο χρόνου ή σαν την πιο καταθλιπτική ώρα της ημέρας και ξεκίνα να το σκέφτεσαι σαν αυτό που πραγματικά είναι: μια ευκαιρία. «Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και η δυνατότητα να κρατάς σταθερά τα watt, τους παλμούς και το cadence (στροφές) που θες χωρίς καμία διακοπή,» λέει ο Robert Pennino, ιδρυτής του Terrier Tri στη Νέα Υόρκη.
25 Φεβ 18
5 tips ασφαλείας για το ποδήλατο
Marc Lindsay, Μετάφραση- επιμέλεια: Άγγελος Μαυρογιάννης
Κάθε άθλημα επιφυλάσσει πιθανούς κινδύνους, με το ποδήλατο να κρύβει ίσως τους περισσότερους. Αυτοκίνητα, πεζοί, η κακή κατάσταση των δρόμων, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους όπου συμβαίνουν τόσα πολλά -με αρκετές, δυστυχώς, φορές να είναι θανατηφόρα- ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους.
14 Φεβ 15
Οι τρεις χρυσές προπονήσεις
Βασίλης Κρομμύδας, www.coachingservices.gr

Παρακάτω θα σας αναφέρω τρεις πολύ βασικές προπονήσεις που απευθύνονται κυρίως σε ποδηλάτες που έχουν ως κύριο στόχο τους αγώνες της ατομικής χρονομέτρησης, όσο και σε τριαθλητές που το σκέλος της ποδηλασίας έχει παρόμοια χαρακτηριστικά.

02 Φεβ 15
Η μεγάλη Κυριακάτικη «βόλτα»
Βασίλης Κρομμύδας - www.coachingservices.gr

Η μεγάλη αργή (καθαρά αερόβια) προπόνηση είναι ίσως η πιο σημαντική προπόνηση για την ποδηλασία δρόμου. Αν και αρχικά υπάρχει η αίσθηση ότι θα είναι μια εύκολη και ευχάριστη προπόνηση λόγω της χαμηλής έντασης που έχει, εν τούτοις πολλές φορές καταλήγει να είναι δύσκολη κι επίπονη. Πόσες φορές δεν παρακαλέσατε να τελειώσει επιτέλους αυτό το μαρτύριο;

13 Ιουν 14
Κατηφορίζοντας
Βασίλης Κρομμύδας, www.coachingservices.gr

Στα προηγούμενα άρθρα ασχοληθήκαμε με την σωστή τεχνική και τους τρόπους που θα πρέπει ένας ποδηλάτης να περνάει τις ανηφόρες. Έτσι, τι πιο φυσικό αυτή την φορά στο άρθρο μας να αναφερθούμε σε αυτό ακριβώς που ακολουθεί μετά από αυτές, δηλαδή τις κατηφόρες.

βλέπετε 1 έως 15 από 16
Σελίδα:  1 |  2 | 
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News